Vanderbilts VD Joe Grillo anser att branschen borde vara oroad över cybersäkerheten.

– Det finns en stor trend bland alla oss tillverkare och det är att vi testar produkterna regelbundet för att se till att de är härdade och svåra att hacka. Trenden beror bland annat på de historier som vi alla har läst under de senaste åren om hur säkerhetsprodukter och andra typer av automationsutrustning i byggnader har använts för att få access till företags nätverk, säger han.

Jiaqi Gao, Dahuas Marketing Manager for Overseas Business, säger att cybersäkerhet är säkerhetsbranschens allra största utmaning och att den måste ses som ett ekosystem där varje komponent i värdekedjan är avgörande för hela systemet och därmed måste stärkas.

Axis grundare Martin Gren menar att cybersäkerhet kan vara en utmärkt möjlighet för branschen om den bara tas på allvar och slutkunderna förstår farorna.

– Det är väldigt viktigt att du läser din "hardening guide" och härdar produkterna. Använd inga öppna portar, använd bra, säkra lösenord och om enheterna angrips måste du ha ytterligare autentisering. Det kan vara besvärligt men det ger dig samma säkerhet som du har i ditt företagsnätverk, säger han.