SecurityWorldMarket

23-12-2022

Svenskerne giver Google bøde på 50 millioner

Den højeste forvaltningsdomstol i Sverige tillader ikke Google at anke en afgørelse fra datatilsynsmyndigheden IMY. Det betyder, at appelrettens dom står ved magt, og at Google skal betale en bøde på 50 millioner svenske kroner.

Den 10. marts 2020 udstedte den svenske parallel til Danmarks Datatilsynet (IMY - som står for Integritetsskyddsmyndigheten) en bødesigtelse mod Google for overtrædelse af den GDPR i sin håndtering af retten til at få fjernet søgeresultater. IMYs afgørelse er efterfølgende blevet anket og prøvet i forvaltningsretten og ankeretten.

Ankeretten i Gøteborg tilsluttede sig 30. november 2021 IMY og forvaltningsrettens vurdering, at Googles rutine med at informere webmastere, når et søgehit er fjernet fra listen over søgeresultater iht. "retten til at blive glemt" er ikke i overensstemmelse med databeskyttelsesforordningen. Retten stadfæstede således bøden på 50 millioner SEK.

Den højeste forvaltningsdomstol i Sverige besluttede den 20. december 2022 ikke at give yderligere anketilladelse i sagen. Google skal derfor rette sig efter IMY's påbud og betale "sanktionsgebyret" på 50 millioner SEK.



Leverandører
Tilbage til toppen