SecurityWorldMarket

02.02.2023

100 år med brannforebygging

Brannvernforeningen har blant annet bidratt til at det ble påbud om røykvarsler i alle norske hjem. Foto: Brannvernforeningen

I år er det 100 år siden Brannvernforeningen ble grunnlagt. Med visjonen brannvern for alle, og målet om at ingen skal omkomme i brann, har Brannvernforeningen vært en pådriver for økt brannsikkerhet i Norge siden 1923.

Brannvernforeningen ble opprettet av forsikringsnæringen med bakgrunn i at det brant svært mye og at brannene var en stor belastning for næringslivet og samfunnet generelt. Oppdraget var å jobbe målrettet med å forbedre lov- og regelverk, tilrettelegge for brannetterforskning, drive brannforebyggende undervisning og informere om brannvern og brannsikkerhet til alle deler av samfunnet.

Ingen skal omkomme i brann
– Gjennom 100 år har vi jobbet med forebyggende brannvern. Vår visjon er brannvern for alle og målet er at ingen skal omkomme i brann. Sammen med myndigheter, brannvesen, forsikring og andre sentrale aktører bidrar vi til å øke brannsikkerheten i Norge, forteller administrerende direktør Rolf Søtorp, og utdyper;

– Vår viktigste oppgave er å informere om hvorfor branner oppstår, og hvilke tiltak du og jeg kan gjøre for å unngå brann. Vi har jobbet aktivt i flere generasjoner, men det er fremdeles et behov for å fortsette med brannforebygging de neste 100 årene.

Moderniserer Brannvernforeningen i jubileumsåret
I 2023 gjør Brannvernforeningen en rekke grep for å markere jubileumsåret.

– De siste årene har vi merket at stadig flere ønsker digitale løsninger. Vi så et behov for å modernisere oss slik at vi blir enda mer synlige og tilgjengelige for folk flest. Derfor er vi nå veldig stolte av at vi har en helt ny og tidsriktig grafisk profil og nye funksjonelle nettsider. I tillegg digitaliserer vi vårt eget bransjemagasin, Brann & Sikkerhet, forklarer Søtorp.



Leverandører
Tilbake til toppen