SecurityWorldMarket

29-03-2021

Ny formand for IT-Branchen

Anja Monrad. Foto: IT-Branchen.

Anja Monrad, Dells direktør for Central- & Østeuropa og veteran i både den danske og internationale it-branche, bliver ny formand for IT-Branchen. Hun afløser Kim Nielsen, da han efter fire år ifølge vedtægterne ikke kunne fortsætte som formand.

- Teknologi og it spiller en kæmpe rolle i vores samfund, og er en af de største forandringskræfter overhovedet i dag. Det giver os som branche og brancheforening nogle fantastiske muligheder, men også et meget stort ansvar. Det vil jeg gerne være med til at løfte, forklarer Anja Monrad som baggrund for, at hun sagde ja til formandsposten i IT-Branchen.

Hun oplever, at branchen har ændret sig fra at være dem, der ”bare” leverede data og computere, til at teknologien i dag har afgørende betydning for det enkelte menneske, samfundet og ikke mindst den globale bæredygtighed.

Fuld fokus på ny strategi
IT-Branchen lancerede sidste år en ny strategi, der afspejler den nye rolle, som branchen har i forhold til omverdenen.

En del af strategien er, at foreningen skal stå stærkere sammen med andre og derfor vil inkludere flere typer medlemmer.

- Selvom vi ser en sammensmeltning af brancher pga. digitaliseringen, så vil vi fortsat være en uafhængig brancheforening, der differentierer os med vores dybe faglige viden om teknologi og løsninger. Så vi kommer ikke til at glemme vores over 100 år gamle rødder. Dem bygger vi ovenpå, så vi hele tiden er et skridt foran og til stadighed inspirerer den kæmpe digitale transformation, som foregår i samfundet lige nu, udtaler Anja Monrad.

Overtager en stærk og sund brancheforening
På bare fire år er antallet af medlemmer steget med 84%, og der er i dag over 800 medlemmer.

- IT-Branchen står i dag langt stærkere funderet, med større medlemskreds, større sekretariat, ny ledelse og sundere økonomi. Og så er strategien for årene frem lagt. Så jeg glæder mig til at være med til at flytte både os som branche, men også os som mennesker og samfund ind i det 21. århundrede, slutter Anja Monrad.



Leverandører
Tilbage til toppen