Sectech NORWAY
8-9 March, 2023
NOVA Spektrum
Sectech DENMARK

Copenhagen

Registrering
Registrera dig online innan du kommer till Sectech!

Entré för besökare
Registrera dig gratis och skriv ut din badge. Fackmässa. Barn under 15 år endast i vuxens sällskap.


Nyheter

2023-03-06

Sectech öppnar på onsdag – med AI och molnlösningar i fokus

Paneldiskussioner, presentationer och 66 utställare är vad som väntar besökarna på Sectech i Lillestrøm, som öppnar på onsdag.

– AI, cybersäkerhet, molnlösningar och andra trender som präglar den allt mer digitaliserade säkerhetsmarknaden återspeglas starkt i eventet, säger Lennart Alexandrie, utgivare på AR Media International och programansvarig för seminarierna på Sectech.

Årets första säkerhetsmässa i Skandinavien arrangeras i Lillestrøm, strax utanför Oslo, den 8 - 9 mars.

På Nova Spektrum i Lillestrøm den 8 – 9 mars kommer Sectech-utställarna att kunna svara på olika frågor som kan handla om hur olika säkerhetstekniska lösningar kan öka säkerheten eller stärka effektiviteten och lönsamheten för företag inom olika verksamheter och branscher.

Det händer nu

I många år har det pratats mycket om digitaliseringens möjligheter, men det händer här och nu, menar Lennart Alexandrie.

– Och med dessa möjligheter följer också många utmaningar som tas upp under paneldiskussionerna på Sectech-scenen. Kan vi lita på AI i våra säkerhetssystem? Hur säkerställer vi att kommunikationen i säkerhetssystemen fungerar när de gamla telenäten stängs för att ge oss 5G? Och hur är våra tekniska system cybersäkrade för fysisk säkerhet?

Digitaliseringens effekter kommer också märkas av i utställningen.

– AI-utvecklingen, olika erbjudanden baserade på molnlösningar och betydelsen av cybersäkerhet kommer starkt prägla utställningen, kommenterar Lennart Alexandrie vidare.

Teknik för flera ändamål

Som alltid på Sectech-eventen är tekniska lösningar inom larm, kameraövervakning, passerkontroll och integrerade säkerhetslösningar i fokus på Nova Spektrum i Lilleström. Hur kan tekniken användas?

– En programpunkt under seminarierna är "Beyond Security" som handlar om vad branschens teknik kan erbjuda marknaden utöver säkerhet. Här diskuteras hur säkerhetstekniken kan användas för att att effektivisera kundernas arbetsflöden och processer, samt bidra till företagens hållbarhet, säger Lennart Alexandrie.

Tillträdeskontroll och cybersäkerhet

Bland andra ämnen som behandlas i seminarieprogrammet är perimetersäkerhet och en paneldiskussion om huruvida nuvarande leveranser av ID-hanteringslösningar och passersystem uppfyller det framväxande IoT-samhället olika juridiska krav, till exempel GDPR och EU-direktivet NIS 2, som syftar till att stärka hanteringen av kunddata och cybersäkerheten.

Insikter om den globala marknaden

På tal om cybersäkerhet kommer marknadsanalytikern James McHale från Memoori att hålla en presentation om cybersäkerhetsmarknaden för kommersiella byggnader, baserat på en ny rapport. Därutöver arrangeras en paneldiskussion med rubriken "Hur ska branschens leveranser av fysiska säkerhetssystem vara cybersäkrade?"

James McHale kommer också att göra en aktuell presentation om den globala marknaden för elektronisk säkerhet, baserad på rapporten "The Physical Security Business 2022 - 2027".

– Att Sectech-besökare bjuds in att dela information om hur mycket den globala handeln med passersystem, videoövervakningsutrustning och inbrottslarmomsätter, tillväxtsiffror och hur konsoliderad marknaden, känns ganska exklusivt, säger Lennart Alexandrie.

Stort intresse

Av besöksregistreringarna att döma är intresset för Sectech stort.

– Ja, det ser ut att bli rekordmånga besöksregistreringar och det känns väldigt bra. Särskilt som det är första gången som Sectech är organiserat på en och samma plats på flera år, kommenterar Deniz Baykal, projektledare för Sectech.

– Vanligtvis är det två års mellanrum, men sedan 2020 års evenemang fick flyttas till 2022 på grund av pandemin har det blivit så här. Första gången i Norge Sectech-mässan domineras av norska företag, men många svenska och internationella företag finns också på plats som utställare.

Internationella företag

I sammanhanget är det särskilt intressant att flera internationella företag ställer ut på Sectech. Några av dem har aldrig tidigare ställt ut i Norge, till exempel molnvideoövervakningsföretaget Eagle Eye Networks från USA och Senstar från Kanada som liksom Secury360 från Belgien – var och en på olika sätt – erbjuder lösningar för perimetersäkerhet.

I Open Forum-delen kommer  globalt verksamma tillverkare inom passerkontroll göra avtryck då såväl HID och Idesco göra presentationer kring en av de största trenderna – nämligen mobil ID- och passerkontroll.

Att besöka såväl utställning som seminarier och seminarier är helt kostnadsfritt men kräver besöksregistrering som kan göras här: 

Skriv ut Skriv ut  

Utställarinfo
Entrésponsor

Video
Sectech Norge 2023


Detektor International Award 2022Mediapartner
SecurityWorldMarket Detektor SecurityUser


© 2018 AR Media International AB Ett arrangemang av: