Sectech DENMARK
1-2 December, 2021
Copenhagen
Sectech NORWAY
9-10 March, 2022
Norges Varemesse


Nyheter

2017-11-17

Kamerors brottspreventiva effekt presenteras på Sectech

Den 24 oktober publicerade den vetenskapligt granskade tidskriften Journal of Scandinavian Studies in Criminology and Crime Prevention en rapport som belyser kamerabevakningens brottsförebyggande effekt.

Den 22 november presenteras dess innehåll också för Sectech-besökarna på Stockholmsmässan.


Gustav Alexandrie, forskningsansvarig vid tankesmedjan Säkerhet för Näringsliv och Samhälle (SNOS).

Rapporten indikerar att kamerabevakning kan minska brott på offentliga platser med 24-28 procent och toppade CrimPapers lista över de mest uppmärksammade av alla 123 akademiska publikationerna inom kriminologi som publicerades den veckan.

På Sectech kommer rapportens författare Gustav Alexandrie, forskningsansvarig vid tankesmedjan Säkerhet för Näringsliv och Samhälle (SNOS), redogöra för rapportens slutsatser. Han kommer bland annat att berätta om problem med tidigare svensk och internationell forskning på området. Därutöver utlovas redogörelse för vilka faktorer som är viktiga för effektiv kamerabevakning, vilka typer av miljöer och platser som kamerabevakning fungerar bäst i.

– Jag kommer också diskutera huruvida kamerabevakning leder till att brottslighet flyttar till närliggande platser, säger Gustav Alexandrie i en kommentar inför anförandet kl 13.15 den 22 november under Sectech på Stockholmsmässan.

Seminariet är gratis för alla Sectech-besökare.

https://www.securityworldmarket.com/sectech/se/seminars.asp

Skriv ut Skriv ut  

Utställarinfo
Entrésponsor
Video
Det bästa från Sectech 2019Mediapartner
SecurityWorldMarket Detektor SecurityUser


© 2018 AR Media International AB Ett arrangemang av: