SecurityWorldMarket

18-01-2021

Sådan kan en ejendomsejer tjene penge på sin adgangskontrol

Hans Nottehed, CTO hos Vourity.

- Traditionelt har adgangskontrolsystemer kun været en omkostning, og mange ejendomsejere er ikke opmærksomme på, at det er muligt at øge indtjeningen via adgangskontrolsystemet. Covid-19 fremskynder udviklingen i retning mod fleksible og midlertidige adgangskontrolsystemer, mener Hans Nottehed, CTO hos Vourity.

Vourity er en svensk startup-virksomhed, som for nylig lancerede et skybaseret adgangskontrolsystem, der er helt og holdent softwarestyret, og hvor kunderne aktiverer og kun betaler for de funktioner (moduler), de har brug for i øjeblikket.

- Hvis man installerer et traditionelt adgangskontrolsystem, kan det sidde der i ti år. Der kommer måske en servicetekniker en gang om året for at se til systemet, men i virkeligheden bliver sikkerheden jo truet hver dag, siger han.

- Det gør det muligt for ejendomsejere at styre, hvordan de bruger deres ejendom - de kan begynde at opkræve betaling. Nogle kan gå fra at have butikslokaler eller industrielle lokaler til at drive et ”co-working space", hvor en række mindre firmaer har deres arbejdsplads. Så skal ejerne være i stand til at tage penge for mødelokaler, opladning til elbil osv, siger Hans Nottehed.

Fleksibilitet afgørende
Pandemien har i løbet af få måneder ændret en række ejendomsejers betingelser: butikker forsvinder, og virksomheder drejer nøglen om. Og så skal ejendomsejeren spørge sig selv, hvad han skal stille op med sin ejendom, siger Hans Nottehed.

- Man sidder dér med et rigtig godt adgangskontrolsystem, men man tjener ingen penge. Så er man nødt til hurtigt at finde nye veje, og det har man ikke tidligere kunnet gøre uden videre.

Nottehed påpeger også, at der i fremtiden kan komme flere samfundsforandrende begivenheder, som bevirker, at ejendomsejere igen skal revidere deres brug af ejendommen.

- Og så behøver man ikke geninstallere et system, men kan ændre det dynamisk. Det handler om fleksibilitet. Ejendomsejeren kan tilpasse sig ud fra, hvordan verden ændrer sig.

Ikke som en Tesla
Hans Nottehed har en baggrund inden for skytjenester, IoT og elbilopladning, og medstifter Peter Hirtl har arbejdet med betalingstjenester inden for industri, restaurant og handel.

- Måske er det derfor, vi gør noget, som sikkerhedsbranchen ikke er så vant til. Vi kommer et andet sted fra og besluttede, at vi ville tackle problemer, som vi er stødt ind i i løbet af vores karrierer, siger Hans Nottehed.

Han trækker en parallel mellem et adgangskontrolsystem og en Tesla.

- En traditionel bil er de facto gammel i det øjeblik, den ruller ud fra bilforhandleren - sammenlignet med en Tesla, der faktisk bliver bedre med tiden. Og hvad der irriterede mig og min kollega med hensyn til ADK-systemer var, at du installerer et adgangskontrolsystem, og så sidder det der i måske ti år, og så kommer der nogen og gør displayet rent - meget mere sker der ikke. Sådan ser verden ikke ud. Den er i konstant forandring. Vi tror ikke på at sælge noget og efterlade kunden uden et abonnement, hvor man får funktionen over tid, siger han.

Hans Nottehed mener, at adgangskontrolsystemer står over for store ændringer, og at dem, der sidder og holder fast i det gamle, kan få en hård rejse. Og dette gælder ikke kun adgangskontrolsystemer, men er en generel tendens i samfundet, nemlig at flere ting bliver mere projektbaserede og midlertidige med korte kontrakter.

- "Co-working" er et godt eksempel på dette, når du bruger et kontor i en uge, en dag eller en time, og det er det samme med et fitnesscenter - du vil ikke tilmelde dig lange kontrakter, men har fleksibiliteten til hurtige ændringer.

Bliver et ledelsesspørgsmål
Hans Nottehed vender tilbage til, hvor vigtigt det er for ejendomsejere at tjene eller spare penge.

- Med vores løsning kan de opkræve gebyrer for fitnesscentre, offentlige toiletter, campingpladser osv. Det har der ikke været nogen rigtig gode løsninger til tidligere. Det har været svært og kompliceret, siger han.

Nottehed mener, at mange ejendomsejere ikke er opmærksomme på, at det er muligt at øge indtjeningen via adgangskontrolsystemet.

- Når de finder ud af, at de kan få en ny indtægtskilde, går det ret hurtigt fra teknologifokus til at blive et ledelsesspørgsmål. Der er en enorm interesse for, hvordan man kan gøre sin ejendom mere rentabel. Traditionelt har adgangskontrolsystemer kun været en omkostning.

Kun et softwaremodul
For Vourity er adgangskontrolsystemet kun et softwaremodul. Virksomheden har en standardiseret hardware, som downloader softwaremoduler baseret på kundens behov. Adgangskontrolsystemet er en funktion eller et modul, som kunden kan have eller fjerne.

- Vi kommer fra en industri, hvor integration er en hygiejnefaktor. Alt er IP-baseret, og integration er standard. Det er ikke muligt at være en enkelt spiller, for i dag er alting baseret på økosystemer - du er en del af samfundet, en del af en ejendom, og hvis du ikke spiller med alle de andre, sidder du der i din egen lille boble, siger Hans Nottehed.

Vouritys adgangskontrolsystem håndterer både almindelige adgangsfunktioner (tags og pinkoder) og forskellige typer betalingstjenester, ligesom det er certificeret til betaling med standardkreditkort og håndterer mobile betalingsmetoder som Apple Pay, Google Pay med flere. Systemet kan integreres med eksisterende adgangskontrolsystemer eller ejendomssystemer, facilitetsstyring med videre.

- Faktisk alt, hvor du vil opkræve betaling for noget, såsom parkeringspladser, pakkebokse, opladningssystemer eller lignende. Det handler om at gøre ejendommen til en markedsplads, konkluderer Hans Nottehed.


Tags


Leverandører
Tilbage til toppen