SecurityWorldMarket

20-02-2024

Mobotix-teknologi fangede tv-reporter på luksushotel

Det femstjernede hotelkompleks Park Lane på Cypern disponerer over 100.000 kvadratmeter. Foto: Marriott.

En "indbrudstyv" havde ingen chance for at undslippe sikkerhedssystemet på Marriott Parklane, et luksushotel i Limassol på Cypern. Takket være det sofistikerede sikringskoncept, som beskytter det enorme, 100.000 kvadratmeter store hotelområde med mere end 300 tyske Mobotix-kameraer, blev den formodede tyv hurtigt pågrebet af hotellets sikkerhedspersonale – selv om det var midt om natten.

Indbrudstyven ved navn Matthias Fiedler er i virkeligheden en tv-reporter. ”Hvor sikre er videosikrede miljøer, og hvor længe kan en ubuden gæst forblive uopdaget i et sådant område på trods af videosikkerhed?” Det var spørgsmålet, som det München-baserede tv-produktionsselskab Mediarebels søgte svar på – på vegne af det cypriotiske tv-program Pro 7 Galileo.

- Vi ville blande os i debatten om, hvorvidt videoovervågning øger sikkerheden eller ej. Vi ønskede at afklare, om kameraer virkelig giver mere sikkerhed, og i hvilket omfang man skal ofre frihed eller privatliv for at få sikkerheden, forklarer Matthias Rebel, CEO for produktionsselskabet

- Mediarebels fandt, at hotelkomplekset Marriott Parklane, der er sikret af intelligente Mobotix-kameraer, var godt egnet til denne test, siger Head of Training hos Mobotix, Thomas Gladel, som var med ved optagelserne.

- Folk lægger stor vægt på privatlivets fred, ikke mindst når de er på ferie, men de ønsker også, at deres ejendele skal være sikre mod tyveri og hærværk, fortsætter Gladel.

Vakis Paraskevopoulos, sikkerhedschef på Mariott Parklane Hotel i Limassol, var tilfreds efter ”reality-tjekket” fra Münchens TV-team:

- Vi vidste allerede, at vores sikkerhedssystem lever op til de højeste standarder, er ekstremt pålideligt og erstatter omkring 40 sikkerhedsmedarbejdere. Ikke desto mindre var det godt at se, hvor hurtigt en kommende tyv kan blive fanget på vores enorme område, og hvor sikre vores gæster kan føle sig.

Sikkerhedssystemets funktionaliteter overraskede også filmholdet:

- Som lægmand har du den naive idé, at kamerasikkerhed betyder, at du altid bliver filmet og optaget overalt. Vi var meget imponerede over, hvor sofistikerede disse systemer er. De er yderst intelligente og producerer billeder på et begivenhed-for-begivenhed-grundlag, og privatlivet forbliver absolut beskyttet, konkluderer siger produktionschef Matthias Rebel.

Basil Hadjimichael fra Mobotix-partner Meshmade, der planlagde og implementerede sikkerhedssystemet, er overordnet set tilfreds med sit arbejde efter reality-tjekket. Han har dog aftalt med hotellet, at yderligere 10 termiske kameraer skal optimere installationen.



Leverandører
Tilbage til toppen