SecurityWorldMarket

13-10-2022

It-branchen slår nye rekorder

Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.

De nyeste tal fra Danmarks Statistik og Dansk Erhverv viser, at den danske it-branche omsætter, eksporterer og ansætter som aldrig før.

Med en samlet omsætning for it-branchen i Danmark på 77,5 mia. kr., har der aldrig været solgt flere it-løsninger, -udstyr og -konsulenter, end i 2. kvartal 2022. Omsætningen steg med 10,6% i forhold til samme kvartal året før, hvilket svarer til en stigning på 7,4 mia. kr.

- Siden 2014 er omsætningen stort set bare vokset og vokset i it-branchen, og det er vi godt tilfredse med. For det viser, at vi som samfund og i erhvervslivet i den grad er i gang med en kæmpe digital omstilling af vores hverdag, så vi står stærkere til fremtiden, siger Natasha Friis Saxberg, adm. direktør i IT-Branchen.

Det er dog ikke kunne de danske kunder, der køber it-løsninger som aldrig før. Også udlandet gør i stigende grad brug af dansk ekspertise. Således steg eksporten med 3,2 mia. kr. til 26,9 mia. kr. i 2. kvartal 2022. Det er en stigning på hele 13,5% i forhold til samme kvartal året før, og 34,7% af it-branchens samlede omsætning kommer nu fra eksport.

De mange opgaver som den stigende omsætning vidner om, har også gjort, at man har ansat flere medarbejdere i it-branchen end nogensinde før. På bare et år, er der kommet 6.385 flere fuldtidsansatte, så der nu er 104.872 ansatte i den danske it-branche.

Væksten i lønnen er på 3,0%, og er dermed fladet lidt ud, så den gennemsnitlige månedsløn lige nu ligger på 52.908 kr.

- Selvom omsætningen fortsætter med at stige, så hører vi også fra flere medlemmer, at især energipriserne og stigende materialepriser presser it-selskabernes omkostninger opad, og det er derfor naturligt, at vi nu ser en opbremsning i lønudviklingen, siger Natasha Friis Saxberg.




Leverandører
Tilbage til toppen