SecurityWorldMarket

06-04-2023

Check Point opdager ny og meget alvorlig ransomware

Analytikere hos Check Point Research har netop opdaget en ny type ransomware, der, ifølge it-sikkerhedsvirksomheden, er verdens hurtigste til at kryptere systemer og enheder. Ransomwaren, som bliver kaldt Rorschach, har desuden lånt de mest avancerede funktioner fra andre ransomware-typer, hvilket gør den unik og yderst farlig for virksomheder.

Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har opdaget en ny ransomware-type, der har fået navnet Rorschach. Nye ransomware-typer dukker op hele tiden, men denne ransomware er ifølge analytikerne hos Check Point Research verdens hurtigste, når det kommer til at kryptere systemer, som inficeres. Faktisk er Rorschach næsten dobbelt så hurtig til at kryptere som den berygtede Lockbit-ransomware.

Ved at analysere Rorschach kan Check Point også konkludere, at denne nye ransomware-type er langt mere sofistikeret og avanceret end andre typer ransomware. Rocrschach kombinerer nemlig mange forskellige kendte angrebsmetoder og har nye funktioner, der både kan undgå en række sikkerhedsløsninger og gøre maksimal skade på virksomheder og brugere.

- Denne nye ransomware er opkaldt efter den psykologiske rorschach-test, hvor hver test opfattes forskelligt efter personen der ser, hvilket gør testen unik. På samme måde indeholder Rorschach-ransomwaren højteknologiske funktioner, der er taget fra andre ransomware-typer, hvilket gør den meget speciel. At det også er den hurtigste og en af de mest sofistikerede ransomware-typer, vi nogensinde har set, gør, at Roschach-ransomwaren er ekstremt farlig for virksomheder, hvis de bliver ramt. Den nye ransomware viser, at cyberangreb hurtigt kan ændre sig, og at virksomheder derfor har behov for at implementere en cybersikkerhedsløsning, der først og fremmest fokuserer på forebyggelse, og som kan forhindre Rorschach i at kryptere deres virksomhedsdata, udtaler Sergey Shykevich, der er Threat Intelligence Group Manager hos Check Point Research.



Leverandører
Tilbage til toppen