SecurityWorldMarket

18-07-2022

Bravida Danmark fik 29 procents vækst i andet kvartal

- Vi er kommet pænt ud af andet kvartal, hvor vi har skabt en væsentlig forbedring i omsætning sammenlignet med første kvartal 2022, siger CEO Johnny Hey, Bravida Danmark.

Den samlede nettoomsætning for hele Bravida-koncernen steg i andet kvartal med 16 %, hvoraf 8 % var organisk vækst. Ordrebeholdningen voksede med 17 % og er nu på det højeste niveau nogensinde. EBITA for 2. kvartal blev 376 MSEK (327 MSEK), hvilket resulterede i en EBITA-margin på 5,9 %. For Bravida Danmarks vedkommende kunne der konstateres en omsætningsvækst på 29 procent.

CEO for Bravida-koncernen, Mattias Johansson kommenterer koncernresultatet:

- Jeg er tilfreds med udviklingen i kvartalet og frem for alt med den høje organiske vækst på 8 %. Endnu en gang leverer vi en stabil rapport, hvor vi ser en fortsat god efterspørgsel og en ordrebeholdning, der igen er på rekordniveau.”

Bravida Danmark: 29 % vækst i omsætning

I årets 2. kvartal steg Bravida Danmarks omsætning med 29 % og blev 1.390 MSEK (1.082 MSEK). Den organiske vækst var 21 % og vækst fra opkøb bidrog med 3 % omsætningsvækst. Omsætningen steg for både service- og installationsforretningen. I 2. kvartal steg EBITA med 28 % og blev 69 MSEK (54 MSEK), hvilket resulterede i en EBITA-margin på 5,0 % (5,0 %). Ordreindgangen steg med 21 % og udgjorde 1.348 MSEK (1.117 MSEK). Ordreindgangen består primært af mindre og middelstore installationsprojekter og serviceopgaver.

Ordrebeholdningen var ved udgangen af 2. kvartal 31 % højere end samme periode året før og beløb sig til 3.244 MSEK (2.467 MSEK).

Administrerende direktør i Bravida Danmark, Johnny Hey, kommenterer det danske resultat:

- Vi er kommet pænt ud af andet kvartal, hvor vi har skabt en væsentlig forbedring i omsætning sammenlignet med første kvartal 2022. Vi oplever øget aktivitet på projektsiden, men især vores serviceforretning er kommet rigtig godt i gang i andet kvartal, hvilket ligger helt i tråd med vores vækststrategi. Konkurrencemyndighederne godkendte i juni vores køb af KT Elektric, og jeg glæder mig til at byde velkommen til 250 dygtige medarbejdere den 1. september, når vi påbegynder integrationen af virksomheden.


Tags


Leverandører
Tilbage til toppen