SecurityWorldMarket

22.05.2023

Secom kjøper aksjer for 192 millioner dollar i Eagle Eye og Brivo

Med et håndtrykk bekrefter Sadahiro Sato og Dean Drako Secoms aksjekjøp i Eagle Eye Networks og Brivo til en verdi tilsvarende cirka 2,1 milliarder norske kroner.

Secom Co. Ltd., som er et av de største sikkerhetsintegrasjons-selskapene i verden, gjør en investering på 192 mill. USD i skysikkerhetsselskapene Eagle Eye Networks og Brivo.

Eagle Eye Networks er spesialister på skyovervåking og Brivo er en pioner innenfor skybasert adgangskontroll. Nå har Secom gjort en primær aksjeinvestering på 192 mill. dollar i de to selskapene, 100 millioner USD i Eagle Eye Networks og 92 millioner i Brivo. Investeringen er en av de største så langt innen fysisk skysikkerhet.

– Skyen og AI er framtiden for fysisk sikkerhet
Eagle Eye Networks og Brivo eies i majoritet av Dean Drako. Drako, som grunlna Eagle Eye Networks i 2012 og er selskapets leder. Drako kjøpte en majoritetsandel i Brivo i 2015 og er i dag styreleder i selskapet.

– Secom-investeringen understreker at sky og AI er framtiden for fysisk sikkerhet. Både Eagle Eye og Brivo kommer til å bruke en betydelig del av investeringen for å videreutvikle AI som dramatisk forbedrer sikkerheten for bedrifter og selskaper globalt, sier Dean Drako i en kommentar til Secoms aksjekjøp.

Eagle Eye og Brivo leverer en helt integrert løsning som globale selskap bruker for å håndtere risiko, oppdage og å identifisere trusler samt beslutte om riktige handlinger. Selskapenes samlede kapasiteter leverer AI-aktivert video- og adgangskontrollers hendelsesanalyse i sanntid.

Investeringen kommer til å øke FoU og ekspansjon
Eagle Eye Networks kommer til å bruke investeringen til fortsatt utvikling av sine AI-baserte analysefunksjoner som i dag finnes i løsningene Eagle Eye Smart Video Search, Smart Alarms og Vehicle Intelligence.

Brivo kommer kommer til å bruke investeringen til å øke salg og markedsføring, påskynde produktutvikling og å skalere support og operative funksjoner samt å analysere strategiske oppkjøp. Brivo vil i tillegg bruke den ekstra investeringen til fortsatt ekspansjon i Europa, Latin-Amerika, Asia og stillehavsområdet, samt å forbedre AI-funksjonaliteten i Brivo Access Platform.

Secom – leverandør av sikkerhetssystemer siden 1966
Secom har en stolt historie av innovasjon som går tilbaka til Japans første onlinesikkerhetssystem for kommersiell bruk i 1966, ifølge Sadahiro Sato, leder for Secom.

– Vår satsing på Eagle Eye Networks og Brivo, som er markedsledende innen fysisk skysikkerhet, er en investering i oppdraget som våre tre selskap deler; å kunne levere den best mulige teknikken for å holde selskap og samfunn sikre, sier han.

Eagle Eye – verdensleder innen skybasert videoovervåking

Eagle Eye Networks er en verdensledende aktør innen skyvideoovervåking og leverer skybasert video med artifisiell intelligens (AI) og analyse. Selskapet er basert i Austin, Texas, USA og har kontorer i Amsterdam, Bangalore og Tokyo.

Brivo – pioner innen skybasert adgangskontroll
Brivo, Inc. introduserte den første skybaserte adgangskontroll løsningen for over 20 år siden. Selskapets omfattende produkt-økosystem og åpne API’er hjelper selskap med kraftige, digitale verktøy for å øke sikkerhetsautomatiseringen, øke ansattes og leietakeres opplevelse og å forbedre sikkerheten for alle mennesker og eiendeler i byggningsmiljøer. I dag brukes Brivos plattform for adgangskontroll for bygninger i 60 land.



Leverandører
Tilbake til toppen