SecurityWorldMarket

30-03-2022

Huawei tjener rekordmange penge trods amerikanske sanktioner

Huaweis formand Guo Ping ved offentliggørelsen af koncernens årsregnskab.

Huawei har netop offentliggjort årsrapporten for 2021, som viser, at virksomheden i 2021 nåede en global omsætning på knap 680 mia. kroner med et nettooverskud på 121 mia. kroner. Det svarer til en stigning i indtjeningen på 75,9 % i forhold til året før. Dette til trods for faldende omsætning og problemer i USA.

- Regnskabsåret for 2021 er i overensstemmelse med vores prognoser for året. Vores carrier-forretning forblev stabil, vores enterprise-forretning fortsatte med at vokse, og vores consumer-forretning har hurtigt udvidet sig til nye områder. Derudover udvikler vi nu vores digitale økosystem, udtaler Guo Ping, Huaweis roterende formand.

2021 bød på en nedgang i omsætningen i forhold til året før, men trods det er overskuddet øget.

- På trods af et omsætningstab i 2021 er vores evne til at skabe overskud og cash flow styrket. Vi har nu en bedre kapacitet til at håndtere usikkerhed, fortæller Meng Wanzhou, Huaweis CFO.

Huawei investerer stort i fremtiden. I 2021 var virksomhedens udgifter til forskning og udvikling på i alt 152 milliarder kroner, hvilket svarer til 22,4 % af den samlede indtægt. Sammenlagt har Huawei investeret over 900 mia. kroner i forskning og udvikling i løbet af de seneste 10 år, og firmaet planlægger at øge investeringerne i fremtiden.



Tags


Leverandører
Tilbage til toppen