SecurityWorldMarket

23-07-2023

Googles AI-chatbot kan let misbruges af hackere

I en ny analyse afslører Check Point Research, at Googles nye AI-Chatbot, der netop er lanceret i Danmark, kan udnyttes af hackere til bl.a. at skabe malware og ransomware.

Check Point Research, der er en del af Check Point Software Technologies, har i en ny analyse taget et sikkerhedskig på Googles AI-chatbot, Bard, der netop er blevet lanceret i Danmark. Check Point har tidligere kigget på sikkerhedsudfordringerne i AI-chatbotten ChatGPT, der viste, at ChatGPT kunne benyttes til cyberkriminalitet. Ifølge Check Points nye analyse er det ligeledes muligt at omgå Google Bards indbyggede sikkerhedsforanstaltninger.

Blandt andet har Check Point Researchs analytikere benyttet Bard til at skabe phishingmails, overvågningsmalware og grundlæggende kodning af ransomware, uden at Bards sikkerhedsfunktioner greb ind.

- Desværre ser det ikke ud til, at Google Bard har taget ved lære af ChatGPTs fejl, når det kommer til at implementere sikkerhedsforanstaltninger mod cyberkriminalitet fra start. Det skal dog bemærkes, at ChatGPT gennem de seneste seks måneder har indført forskellige tiltag, der gør det meget sværere for cyberkriminelle at misbruge deres platform. Google Bard er stadig på et tidligt stadie, og derfor håber vi, at Google med tiden vil undersøge og implementerer begrænsninger og sikkerhedsforanstaltninger for brugerne, i takt med at Bard udvikles, udtaler Sergey Shykevich, der er Threat Intelligence Group Manager hos Check Point Research.



Leverandører
Tilbage til toppen