Sectech NORWAY
8-9 March, 2023
NOVA Spektrum
Sectech SWEDEN
24-25 Oct, 2023
Stockholmsmässan
Velkommen till Sectech i København





nyheder

2021-04-26

"Cloudløsninger med høj cybersikkerhed er et must"

Da Mobotix udviklede sin cloud-løsning Mobotix Cloud, som blev lanceret i 2020, havde det højeste prioritet at få cybersikkerhed og lettilgængelig effektivitet til at gå op i en højere enhed. Men hvorfor er cloudtjenester egentlig så vigtige, og hvordan er de sikret mod cybertrusler?
- Der er mange grunde til at bruge cloud-løsninger, men man må aldrig nedprioritere cybersikkerheden er utrolig vigtig, siger Tonny Frederiksen, salgsdirektør hos Mobotix, med ansvar for det nordiske marked.

Med Mobotix Cloud har Mobotix udviklet et skybaseret videostyringssystem, som kombinerer omfattende sikkerhed med en skalerbar infrastruktur.

Det er let at se fordelene ved skybaserede videoovervågningssystemer. Man slipper for en lokal server, der skal opdateres og vedligeholdes. Man får en plug & play-løsning, så man kommer i gang med det samme, og der kræves ingen særlig it-viden for at håndtere systemet. Desuden er kameraerne tilgængelige døgnet rundt og kan tilgås, uanset hvor man er. Endelig får brugeren en løsning, der er smidig, fleksibel og skalerbar.

Med Mobotix Cloud har Mobotix udviklet et skybaseret videostyringssystem, som kombinerer omfattende sikkerhed med en skalerbar infrastruktur. Løsningen er især velegnet til projekter med et stort antal forskellige placeringer og brugere. Men det fungerer også for mindre virksomheder, der omkostningseffektivt har adgang til videosikkerhedssystemet via skyen. Omkostningerne styres af, hvilke tjenester kunden ønsker at betale for.

Enkel betjening er en vigtig del og inkluderer også aktivering og konfiguration af videoanalyse - alt sker via en smartphone eller tablet.

Indholdet af cloudløsningen
Mobotix Cloud inkluderer alle tjenester, der er tilgængelige i et konventionelt VMS, dvs. hændelsesstyret videooptagelse, arkivering, realtidsadgang til hvert kamera, meddelelser, brugeradministrationsfunktioner med videre. Løsningen tilbydes med en månedlig abonnementsmodel, som giver omkostningsbesparelser, da virksomheden ikke behøver at investere i egne lagerenheder, ekstra servere og it-personale for at kunne håndtere videoovervågningssystemet.

Problemfri drift
En unik del af Mobotix Cloud er højsikkerheds-forbindelsesboksen Mobotix Bridge, som streamer videodata til Mobotix Cloud. Hvert kamera kommunikerer med en sikkert krypteret udgående forbindelse til Mobotix Bridge. En enkelt Mobotix Bridge kan tilsluttes til op til 15 Onvif-S-netværkskameraer. Med flere Bridge-enheder pr. sted kan antallet af tilsluttede kameraer øges efter behov.

- Mobotix Bridge muliggør også intelligent båndbreddestyring. Takket være den integrerede harddisk tilbydes også lokal buffering af videoen, hvis der skulle opstå forstyrrende båndbreddesvingninger, kommenterer Tonny Frederiksen.

- Med Bridge-hardware og Cybersafe-appen har man en sikker og problemfri GDPR-tilpasset løsning, der er kompatibel med Mobotix-systemer og Onvif-kameraer, siger Tonny Frederiksen, der også understreger, at alle tjenester såvel som kamerainstallationen, leveres fra en enkelt kilde.

13 cloud-datacentre
Tonny ser det faktum, at man via 13 forskellige Mobotix Cloud-datacentre altid kan gemme alle data i en region tæt på kunden som en anden fordel, ligesom hvordan man lagrer billedmaterialet dér:

- Alle videooptagelser er sikre og lagres pr. kamera i en frit definerbar arkiveringsperiode og i valgbar opløsning, siger han.

Certificeret cybersikkerhed
Mobotix har satset stor og effektivt på cybersikkerhed, og det har givet resultater. Sidste år blev dette bekræftet, da det tyske certificeringsselskab SySS GmbH - efter strenge tests - certificerede, at hele Mobotix IoT-kameraserien havde opnået certificeringen for "højeste data og cybersikkerhed". Certificeringen gælder også for deep learning-baserede apps, der er udviklet i samarbejde med kendte Mobotix-partnere. Integreret i firmware muliggør de en udvidelse af Mobotix-systemernes modularitet.

I testen, der gik forud for certificeringen, blev hardware- og softwarekomponenter udsat for præ-simulerede hackerangreb. Penetrationstesterne hos SySS GmbH er specialister i angrebsmetoder på IT-systemer og undersøger nye måder at forhindre indtrængen i digital infrastruktur. Med denne omfattende ekspertise er SySS GmbH markedsleder inden for penetrationstest i Tyskland.

Højeste prioritet
Tonny Frederiksen bekræfter, at Mobotix’ fokus på cybersikkerhed gennemsyrer alt, hvad virksomheden gør, og at det har højeste prioritet at levere cybersikre forbindelser til de regionalt tilgængelige cloud-datacentre. Data krypteres flere gange, og sikkerhedskopiering sker tre gange med den redundante systemløsning.

- Sikker end-to-end-kryptering skal beskytte alle data, der lagres og transmitteres i systemet. Og som jeg nævnte tidligere, fungerer den integrerede Mobotix Bridge som en lagringsbuffer i tilfælde af afbrudte eller dårlige forbindelser til skyen, siger han.

- Vi taler om en hygiejnefaktor. Cybersikkerhed i skyløsninger er et must, og som kvalitetsudbyder af sikre løsninger til videoovervågning er cybersikkerhed på enhver måde vores højeste prioritet, slutter Tonny Frederiksen.

Denne artikel er produceret af fagbladet Detektor i samarbejde med Securityworldmarket.com

Udskriv Udskriv

Udstillereinfo
Hovedsponsor
Entrésponsor
Video
Så ser branschen på trenderna inom säkerhetsteknik 2023


Sectech Sverige 2023




Mediapartners:
SecurityWorldMarket Detektor SecurityUser


© 2024 AR Media International AB Privacy policy Sociale medier   Follow us on Twitter    Follow us on Facebook    Follow us on LinkedIn ARRANGERES AF: