Sectech SWEDEN
27-28 Oct, 2021
Stockholmsmässan
Sectech NORWAY
9-10 March, 2022
Norges Varemesse
Velkommen till Sectech i København
Forhåndsregistrering
Gør dit besøg på Sectech 2021 lettere ved at forhåndsregistrere dig her.

Entré for besøgere
Forhåndsregistrér dig gratis her og print din badge.
Fagmesse.
Børn under 16 år kun sammen med voksen.
nyheder

2021-03-24

Førerløse AGV'er bruger Visionary-T fra SICK til at undgå kollisioner

Automated Guided Vehicles (AGV’er) vinder indpas i flere og flere produktions- og lagerhaller verden over. For at undgå kollisioner skal de førerløse køretøjer lære at ”se”. SICKs slovakiske partnerselskab CEIT satser derfor på Visionary-T DT. 3D Machine Vision detekterer også kollisionsrisici under dårlige lysforhold i et forud defineret tredimensionalt rum. Således også en sikker detektering af blandt andet mørke forhindringer, der rager ud på kørestrækningen i forskellige højder.


For at sikre problemfri drift 24/7 samt en høj grad af produktivitet skal førerløse AGV'er kunne reagere fleksibelt på forhindringer i vanskelige situationer og under vanskelige lysforhold. For at kunne sikre det, er robuste sensorer et absolut must. Med det intelligente 3D Machine Vision Visionary-T DT fra SICK har CEIT fundet frem til et mobilt 3D Machine Vision-system, der lever optimalt op til disse krav.

Et ægte lykketræf for begge virksomheder, der på hver deres område anses som ekstremt innovative: SICK, når det handler om intelligente sensorer til industrielle applikationer, og CEIT, når det handler om automatisering af den interne logistik. Dermed opstod et samarbejde i øjenhøjde, som begge parter udtaler sig rosende om.

Detektion af forhindringer – selv i mørke hjørner – med ”øjebliksbilleder”
Visionary-T DT arbejder på basis af princippet time-of-flight-måling. Med sit tredimensionale detektionsvolumen registrerer det på køretøjet monterede 3D Machine Vision et stort område foran den førerløse AGV. For at optage et billede sender Visionary-T DT lyssignaler i retning af måleobjektet.

”Øjebliksbillede-kameraet benytter sig af 3D-time-of-flight-teknologien til at registrere informationer i real-tid og generere et komplet 3D-billede af området køretøjets kørselsretning. Dermed kan førerløse AGV'er se forhindringer på eller over gulvet og reagere tilsvarende,” forklarer Jan Donoval, produktmanager hos SICK i Tjekkiet. I den forbindelse modtager sensoren det reflekterede lys fra hvert billedpunkt og beregner afstanden mellem kamera og måleobjekt på grundlag af faseforskydning. Forskellige faseforskydninger svarer til forskellige afstande. På den måde leverer tusindvis af registrerede billedpunkter, et 3D-punktdiagram, et detaljeret billede af synsfeltet i en enkelt optagelse. Dette tredimensionale afstandsbillede betegnes også som et 3D-øjebliksbillede. Stort set alle objektoverflader detekteres. Dermed forhindrer disse ”øjebliksbilleder” sikkert kollisioner med forskellige forhindringer såsom reoler, andre maskiner og mennesker. Takket være de effektive belysningselementer fungerer det også under ekstreme lysforhold som for eksempel tusmørke, og det forhindrer, at køretøjet kolliderer med nedhængende, udragende genstande.

Konfiguration til sikker anvendelse
Øjebliksbillede-kameraet fra SICK kan konfigureres efter kundens ønske med den medfølgende software. Desuden kan der anvendes diskrete indgangssignaler til at skifte mellem forskellige konfigurationer. Dermed kan sensoren meget hurtigt tilpasses til forskellige omgivelsesbetingelser. Michal Lorencovič, Electric Designer hos CEIT, forklarer det sådan her: ”For at dække det individuelt relevante 3D-volumen foran køretøjet, er 3D-detektionsområdet delt op i flere detektionsgrupper, der udløser en nuanceret decelerationsadfærd. Blandt andet kan vi via diskrete indgang hurtigt skifte mellem en konfiguration til ligeudkørsel og en til kørsel i sving: ”Ved brug i førerløse AGV'er fra CEIT var der fokus på fejlfri objektdetektion. For at undgå forkerte alarmer og standsning af køretøjer blev der udviklet forskellige specielle filtre til forbehandling af billeder med det formål at forbedre 3D-billedkvaliteten og detektionsalgoritmerne. Således kan man også over store afstande sikkert detektere mørke, gennemsigtige og reflekterende objekters position i rummet med op til 30 billeder pr. sekund. På den måde forhindres både kollisioner og unødvendige standsninger, og man sikrer, at de førerløse transportsystemer kører uden afbrydelser. Det er effektivt og øger produktiviteten.

Men Visionary-T DT kan endnu mere. Udover færdig analyse af 3D-dataene til brug i forbindelse med kollisionsadvarsel og detektion direkte i kameraet er der udover sensorsvarene også adgang til de komplette 3D-data via TCP/IP. Mens kollisionsadvarsler altså vises som simple sensorsvar via diskrete udgange, kan 3D-rådataene samtidigt anvendes til andre løsninger.

Fremragende performance
Med de forskellige varianter af Visionary-T har SICK lanceret en ekstremt konkurrencedygtig kameraløsning til mobile platforme. Et marked, der i løbet af de kommende år temmelig sikkert vil vokse markant, og hvor der er mange store aktører til stede. Heriblandt CEIT og SICK med deres brancheløsninger. ”At samarbejde med VW-koncernen som kunde er en stor succes for CEIT; det viser nemlig, at den slags innovationer ikke blot accepteres af store virksomheder, men at de faktisk kræves,” sammenfatter Dr. Fabian Zimmer, applikationsingeniør hos SICK. Vi arbejder hele tiden på at skabe nyudviklinger som f.eks. kameraer med høj opløsning. Jo tidligere et innovativt foretagende som CEIT bliver en del af det, desto lettere bliver det at tage højde for kundernes ønsker.”

CEITs førerløse AGV'er, der er udstyret med Visionary-T DT, gør indtryk på mange kendte kunder. For dem betyder en løsning til kollisionsafværgelse til førerløse transportsystemer færre stilstandstider i produktionen i deres fabrikker. Udover Škoda er blandt andet også den anerkendte producent af ovenlys VELUX en yderligere tilfreds kunde hos CEIT.

Udskriv Udskriv

Udstillereinfo
Hovedsponsor
Entrésponsor
Video
Det bästa från Sectech 2019
Mediapartners:
SecurityWorldMarket Detektor SecurityUser


© 2021 AR Media International AB Privacy policy Sociale medier   Follow us on Twitter    Follow us on Facebook    Follow us on LinkedIn ARRANGERES AF: