Sectech NORWAY
8-9 March, 2023
NOVA Spektrum
Sectech SWEDEN
24-25 Oct, 2023
Stockholmsmässan
Velkommen till Sectech i København





nyheder

2020-09-02

"Ansigtsgenkendelse fungerer bedst, når man mindst har brug for det"

VMS-selskabet Genetecs administrerende direktør Pierre Racz mener, at ansigtsgenkendelse fungerer bedst, når det er mindst nødvendigt, og at det giver en falsk følelse af sikkerhed. Han siger dette i et interview, der vil blive offentliggjort i tidsskriftet Detektors kommende nummer (3/2020) i september). Racz hævder også, at AI ikke eksisterer og giver sit syn på, hvordan covid-19 vil påvirke sikkerhedsindustrien.
Securityworldmarket.com offentliggør et uddrag fra interviewet her.

En af de største iværksættere i branchen, Pierre Racz, administrerende direktør og grundlægger af canadiske Genetec, giver sit syn på ansigtsgenkendelse, kunstig intelligens og virkningerne af pandemien for sikkerhedsindustrien.

Pierre Racz grundlagde Genetec i 1997 og er blevet en af de mest indflydelsesrige personer i den globale sikkerhedsindustri. Han har gjort sig kendt som én, der siger, hvad han mener, og han har ikke været bange for at kritisere industriens brug af udtrykket kunstig intelligens (AI).

- Kunstig intelligens findes ikke. Hvad der findes er statistiske ræsonnementer, men statistiske ræsonnementer er ikke gode til at udvælge ting, der sjældent sker. Hvad denne type teknologi kan give os er, at den har fjernet arbejdskrævende dele af arbejdet ved at udvælge vigtige dele af videomaterialet, fordi "machine learning" på egen hånd kan beregne, hvilke dele af et billede der er nyttige, siger han.

Ansigtsgenkendelse er blevet popupulært i branchen, hvordan ser du på det?

- Det er et eksempel på en teknologi, der fungerer bedst, når du har mindst brug for det. Ansigtsgenkendelse fungerer meget godt, når man sporer uskyldige mennesker. Men når du vil finde en "bad guy", fungerer systemet mindre godt, fordi skurkene bruger modforanstaltninger. Brug af ansigtsgenkendelse som identitetsbærer (credential) for at åbne en dør er sandsynligvis en af de bedre anvendelser, fordi man i det tilfælde gerne vil blive genkendt. Det er dog ikke en særlig sikker måde at identificere nogen på, men så længe ansigtsgenkendelse sikrer noget, der ikke har en særlig stor værdi, er det okay.

Hvilken indvirkning vil covid-19 få på sikkerhedsindustrien?

- Pandemien påvirker sikkerhedsindustrien, ligesom den påvirker hele planeten. Jeg tror, vi alle får en hård tid, og det bliver værre, før det bliver bedre. Hvad sikkerhedsbranchen kan bidrage med er at hjælpe vores kunder med at komme igennem denne situation så effektivt som muligt.

Vil pandemien fremskynde tendensen mod Security-as-a-Service og flere fjerntjenester?

- Tja, den tendens var der jo allerede før pandemien. Jeg tror ikke, at den fysiske del af forretningen. First responders og folk i frontlinjen er dem, der bliver hyldet som helte, og jeg tror, at installatørerne kan blive fremtidens helte.

Der er en igangværende diskussion om, at covid-19 fremskynder digitaliseringen af samfundet generelt - vil det påvirke sikkerhedsindustrien på samme måde?

- Ja, det kommer. For eksempel har jeg arbejdet hjemmefra siden 1990'erne. Og jeg husker, at man i halvfemserne spurgte: Hvordan ved du, at folk virkelig arbejder, når de arbejder hjemmefra?" Og svaret er: "Tja, hvordan ved du, at de arbejder, når de er på kontoret?" Der vil blive lagt flere opgaver i skyen, men vi vil ikke gå ikke hele vejen, for der er stadig ting, der koster penge.

Fodnote: Hvis du vil læse interviewet med Pierre Racz i sin helhed og mange andre interessante artikler i tidsskriftet Detektor Scandinavia, skal du logge på www.detektor.com og tegne et årligt abonnement på 490 SEK (trykt og digitalt magasin), eller kun betale 100 SEK for det digitale magasin.

Udskriv Udskriv

Udstillereinfo
Hovedsponsor
Entrésponsor
Video
Så ser branschen på trenderna inom säkerhetsteknik 2023


Sectech Sverige 2023




Mediapartners:
SecurityWorldMarket Detektor SecurityUser


© 2024 AR Media International AB Privacy policy Sociale medier   Follow us on Twitter    Follow us on Facebook    Follow us on LinkedIn ARRANGERES AF: