Sectech NORWAY
8-9 March, 2023
NOVA Spektrum
Sectech SWEDEN
24-25 Oct, 2023
Stockholmsmässan
Velkommen till Sectech i København





nyheder

2020-01-20

Dansk firma har succes i USA med sin DNA-mærkning

Virksomheden Unisecure, der har hjemme i Kvistgård sydvest for Helsingør, har i USA opnået en flot fremgang for sit mærkningsprodukt og -koncept Selecta DNA, en engelskproduceret væske, som kan smøres på produkter eller sprayes på forbrydere. Den såkaldte DNA-væske, der kun kan ses med ultraviolet lys, er unikt kodet til hver bruger.


Butikker, der har installeret skilte, som lader kunderne vide, at butikken er sikret med Selecta DNA, har konstateret et fald i kriminalitet med over 40 procent, udtaler Sheriff Ernest Cutting, formand for New York State Sheriffs Association, til pressen.

Direktør for Unisecure, Henrik Olsen, havde sidste år flere konstruktive møder i New York med byens politikorps, NYPD. Hovedemnet var sikring af blandt andet guldsmede og eksklusive ur-butikker med en løsning, hvor røver bliver tilsprøjtet med uafvaskelig DNA-væske. Selv om DNA-væske er blevet brugt i Danmark og især England i flere år, så er denne sikringsmetode ret ukendt i USA.

I sidste uge kunne The New York State Sheriffs’ Association – hvis medlemmer består af staten New Yorks 58 sheriffer, der hver bestrider et af statens ”counties” – meddele pressen, at organisationen offentligt anbefaler Selecta DNA som et effektivt værktøj i kampen mod butiksrøverier og mærkning af værdigenstande.

Butikker i staten New Yorks hovedstad Albany, nord for New York City, er begyndt at bruge løsninger med DNA-væske, ligesom også tv-stationer i Florida og Tennessee i januar har bragt indslag om Selecta DNA.

Unisecures SelectaDNA spraysystem påfører en røver en fin sky af UV-væske med sporstof og en unik DNA-kode, som bliver siddende på hud, tøj, sko, våben mv. i mindst seks uger, og som kan let spores. Systemet bruges bl.a. i supermarkeder, guldsmedeforretninger, restauranter, tankstationer, døgnbutikker, spillehaller, banker mv.

Foruden i spraysystemer bruges DNA-væsken til at påføre for eksempel elektrisk håndværktøj, kobberkabler og mange andre værdifulde genstande, så de i tilfælde af tyveri kan spores af politiet bagefter. Således blev der i begyndelsen af september afgivet ordrer til Los Angeles Metro i USA, som nu vil begynde at mærke sine tyveri-udsatte kobberkabler med DNA-væske.

- Den overordnede hensigt med DNA-væsken er naturligvis den præventive effekt, der ligger i at kunne advare tyveknægte og røvere med skiltning, så de opgiver deres forehavende og forsvinder, siger Henrik Olsen, der i Danmark ikke mindst oplever stor succes med at sælge sine løsninger til den tyveriplagede entreprenørbranche.

Unisecure vil på Sectech-messen i København i marts demonstrere og fortælle om løsningsmulighederne med usynlig DNA-væske.

Udskriv Udskriv

Udstillereinfo
Hovedsponsor
Entrésponsor
Video
Så ser branschen på trenderna inom säkerhetsteknik 2023


Sectech Sverige 2023




Mediapartners:
SecurityWorldMarket Detektor SecurityUser


© 2024 AR Media International AB Privacy policy Sociale medier   Follow us on Twitter    Follow us on Facebook    Follow us on LinkedIn ARRANGERES AF: