SecurityWorldMarket

17-11-2017

Logga in till Office 365 med ansiktet

Identitets- och säkerhetsföretaget Nexus Group är den första leverantören av appar för autentisering som visar upp inloggning med iPhone X Face ID till digitala resurser på datorer.
– Vi utvecklade den här nya funktionen i vår autentiseringsapp Nexus Personal Mobile nu i helgen, säger Magnus Rosén, utvecklare på Nexus.

I videon kan du se hur smidigt det är att logga in på Microsofts Office 365 med ansiktsigenkänning i autentiseringsappen på en iPhone X.

Med den nya funktionen i Personal Mobile kan användare logga in via ansiktsigenkänning till alla digitala resurser som exempelvis deras arbetsgivare, skola eller bank gör tillgängliga för dem.

– Den nya funktionen finns med i den version av Personal Mobile som är tillgänglig för nedladdning i Apples App Store, säger Magnus Rosén.

Personal Mobile är en del av en inloggningslösning som stöder identitetsfederation och samlad inloggning (single sign-on, SSO), vilket innebär att användarna bara behöver logga in en gång för att få tillgång till alla digitala resurser. Inloggningslösningen är en del av Nexus Smart ID-lösning.

Personal Mobile finns även tillgänglig som en uppsättning utvecklingsverktyg (software development kit, SDK), vilket möjliggör sömlös integration i andra mobilappar.


Leverandører
Tilbage til toppen