SecurityWorldMarket

08-08-2023

Stærk vækst for Securitas

Koncernchef Magnus Ahlqvist

Trods den globale makroøkonomiske usikkerhed leverede Securitas endnu et stærkt kvartal, da sikkerhedskoncernen rapporterede om en omsætning på godt og vel 25 milliarder DKK for perioden april-juni 2023 - sammenlignet med 15,5 milliarder for den tilsvarende periode i 2022.

For perioden april til juni 2023 havde Securitas 11 procent organisk salgsvækst og 6,6 procent driftsmargin sammenlignet med henholdsvis 6 procent og 5,8 procent for den tilsvarende periode i 2022.

- Vores forretning inden for teknologi og sikkerhedsløsninger voksede tocifret med 12 procent valutajusteret vækst, eksklusive Stanley Security, hvilket viser, at vi er på rette vej, kommenterer koncernchef Magnus Ahlqvist.

Opkøbet af Stanley bidrager

Magnus Ahlqvist indrømmer, at den organiske salgsvækst i koncernen primært var drevet af prisstigninger, men at der også var volumenvækst inden for teknologi og sikkerhedsløsninger samt lufthavnsdrift.

Den forbedrede driftsmargin kom primært fra aktiviteter i Nordamerika og Europa med bidrag fra opkøbet af Stanley Security og tilskrivelige omkostningsbesparelser samt stærk vækst og marginudvikling inden for teknologi og sikkerhedsløsninger.

- Vores integration og værdiskabelsesprocesserne med Stanley Security forløber planmæssigt. Vi har realiseret betydelige omkostningsbesparelser i teknologiindustrien, primært i Nordamerika, og vi forventer yderligere effekter i de kommende kvartaler, siger Magnus Ahlqvist.

Stærke seks måneder

For halvåret januar til juni 2023, rapporterer Securitas en omsætning på 49,6 milliarder (37,8) og en organisk salgsvækst på 11 procent (5)

- Første halvår er normalt svagere i et sæsonmæssigt perspektiv, og vi har fortsat stor fokus på cash flow inden for hele forretningen for at sikre et godt resultat for hele året, kommenterer Magnus Ahlqvist.

Global nummer to

Magnus Ahlqvist ser det som primært i Securitas' strategi at være førende inden for teknologi og sikkerhedsløsninger samt digital kompetence.

- Med Stanley Security er vi nu nummer to på det globale sikkerhedsmarked for teknologi, og det kombinerede tilbud er virkelig unikt.

Vigtigt transformationsprogram

Han ser de transformationsprogrammer, som Securitas har implementeret i Nordamerika, og som nu implementeres i Europa og Ibero America, som yderst vigtige:

- De ændrer markant vores digitale muligheder som virksomhed, digitalisering af vores kunder, medarbejdere, drifts- og økonomiske processer fra start til slut.

Specialiseret organisation for sikkerhedsløsninger

Magnus Ahlqvist understreger også, at en central del af transformationsprogrammet i Europa er at skabe en specialiseret organisation for sikkerhedsløsninger.

- Dette er nu indført og fører til vækst i omsætning og indtjening. Som tidligere kommunikeret har vi besluttet at udskyde dele af programmet, der er knyttet til systemintegration i Stanley integrationen for at maksimere omkostningseffektivitet og fordele. Vi forventer at afslutte disse aktiviteter i 2024.



Leverandører
Tilbage til toppen