Sectech SWEDEN
27-28 Oct, 2021
Stockholmsmässan
Sectech NORWAY
10-11 March, 2021
Norges Varemesse
Velkommen till Sectech i København
Forhåndsregistrering
Gør dit besøg på Sectech 2020 lettere ved at forhåndsregistrere dig her.

Entré for besøgere
Forhåndsregistrér dig gratis her og print din badge.
Fagmesse.
Børn under 16 år kun sammen med voksen.
Søg efter nyheder her:


nyheder

2019-09-16

Dansk firma skal hjælpe amerikanerne med at nedbringe antallet af røverier

Danske Unisecure har været i USA for at demonstrere for blandt andre FBI og New York Police Department (NYPD), hvordan man – uden brug af våben - kan sikre sig bedre mod røverier. I Danmark har Unisecure haft succes med at sikre blandt andet Irma, SuperBrugsen, Rema 1000-butikker m.fl., med et system, som sprøjter en usynlig og uafvaskelig DNA-væske på en røver. Væsken og dermed røveren kan derefter spores af politiet.

Henrik Olsen fra Unisecure fortæller i New York mere over 100 repræsentanter fra blandt andet NYPD og FBI om, hvordan brug af usynlig DNA-væske vil kunne nedbringe antallet af røverier i eksklusive butikker.

Unisecures seneste besøg i USA fandt sted for få uger siden i det såkaldte Diamond District i New York, hvor emnet var, hvordan man bedst muligt sikrer butikker med varer af meget høj værdi.

- Til stede var repræsentanter fra FBI, NYPD og en del større amerikanske virksomheder. DNA-mærkning af genstande og sprøjtning af DNA-væske på røvere er stort set ukendt i USA, og udsigten til at kunne nedbringe antallet af røverier vakte begejstring hos tilhørerne, fortæller Unisecures direktør Henrik Olsen, der tilføjer, at systemet allerede er blevet installeret i den meget eksklusive ur-forretning Richard Mille i New York.

Unisecures SelectaDNA spraysystem påfører en røver en fin sky af UV-væske med sporstof og en unik DNA-kode, som bliver siddende på hud, tøj, sko, våben mv. i mindst seks uger, og som kan let spores. Systemet bruges bl.a. i supermarkeder, guldsmedeforretninger, restauranter, tankstationer, døgnbutikker, spillehaller, banker mv.

Foruden i spraysystemer bruges DNA-væsken til at påføre for eksempel elektrisk håndværktøj, kobberkabler og mange andre værdifulde genstande, så de i tilfælde af tyveri kan spores af politiet bagefter. Således blev der i begyndelsen af september afgivet ordrer til Los Angeles Metro i USA, som nu vil begynde at mærke sine tyveri-udsatte kobberkabler med DNA-væske.

- Den overordnede hensigt med DNA-væsken er naturligvis den præventive effekt, der ligger i at kunne advare tyveknægte og røvere med skiltning, så de opgiver deres forehavende og forsvinder, siger Henrik Olsen, der i Danmark ikke mindst oplever stor succes med at sælge sine løsninger til den tyveriplagede entreprenørbranche.

Unisecure vil på Sectech-messen i København i marts demonstrere og fortælle om løsningsmulighederne med usynlig DNA-væske.

Udskriv Udskriv      | Send link Send link    |

Udstillereinfo
Entrésponsor
Video
Det bästa från Sectech 2019


Detektor International Award 2019
Mediapartners:
SecurityWorldMarket Detektor SecurityUser


© 2020 AR Media International AB Privacy policy Sociale medier   Follow us on Twitter    Follow us on Facebook    Follow us on LinkedIn ARRANGERES AF: