SecurityWorldMarket
Annonce

Marknaden för kontaktlös biometri når 39,8 miljarder dollar 2027

Enligt den senaste Marketsandmarkets senaste rapport förväntas marknaden för kontaktlös biometri växa från 19,7 miljarder dollar 2022 till 39,8 miljarder dollar 2027, med en genomsnittlig tillväxttakt på på 15,1 % under prognosperioden.

De viktigaste drivande faktorerna som bidrar till den höga tillväxttakten för marknaden för kontaktlös biometri inkluderar ökad användning av kontaktlös biometriteknik efter pandemin, statliga initiativ som stöder acceptansen av kontaktlösa biometrilösningar, ökad användning av biometri för smartphones och surfplattor samt växande säkerhetsproblem och ökat behov av hygieniska tekniska lösningar där användaren slipper beröring i samband med användning av exempelvis passersysstem, enligt Marketsandmarkets.

Efterfrågan på kontaktlösa biometritjänster har vuxit starkt de senaste åren.  De ger biometriska onboarding- och autentiseringsmöjligheter, och de eliminerar kostnaderna för databasen, nätverket och lagringskomponenterna. Kontaktlösa biometritjänster inkluderar professionella tjänster och hanterade tjänster. Professionella tjänster klassificeras vidare i utbildnings- och konsulttjänster, tjänster för avgiftsbaserad tillträdeskontroll, analys och rådgivningstjänster. Tjänstehantering förväntas växa i högre takt eftersom det erbjuder organisationer förenklad administration, tidsbesparing, ekonomiföredelar och reducerade risker. Efterfrågan drivs främst av datasäkerhetsinitiativ från regeringar samt den  växande användningen av mobila enheter och den ökande efterfrågan på robusta system för upptäckt och förebyggande av bedrägerier.

Brottsuppklarande

Kontaktlösa biometriska lösningar kan vara mycket användbara under brottsutredningar. Forensiker hos polismyndigheter världen över använder till exempel kriminalteknisk biometri för fingeravtryck, handflatsavtryck, handblodkärl, handform, ansikte, DNA, röst, iris, etc. I februari 2022, antog Edmonton Police Service (EPS) i Kanada Neoface Reveal ansiktsigenkänningslösning från NEC Corporation för att identifiera misstänkta i utredningar via bilder från säkerhetskameror. Programvaran hjälper polisen med hantering av deras databaser som inkluderar kriminella bilder som tidigare åtalats för avskyvärda brott. Programvaran gör det också möjligt att upptäcka falsk information om de personer som sitter häktade genom ansiktsigenkänningsförmåga.

Nordamerika har största andel

I USA har ökande säkerhetsoro på grund av plötsliga terroristaktiviteter samt illegal invandring ökat efterfrågan på kontaktlös biometrisk teknik.  Problem med identitetsstölder har föranlett  US Federal Trade Commission att driva på för ökad acceptans och krav på avancerade autentiseringsmetoder. Framväxten av olika statliga föreskrifter och standarder för skydd och säkerhet för personuppgifter och för att reglera insamling och användning av biometriska data har lett till främjandet av biometrisk teknik för autentiserings- och verifieringsändamål. Beröringsfria biometriska produkter och arbetskraftshanteringsplattformar är efterfrågade i Nordamerika också på grund av Covid-19-pandemin. Behov av förebyggande åtgärder har skapats på arbetsplatser, köpcentra, flygplatser och andra offentliga platser. Kontaktlösa biometriska leverantörer i Nordamerika hjälper företag, organisationer och statliga enheter att implementera säkrare arbetsmiljölösningar.

Nyckelaktörer på marknaden

Nyckel och innovativa leverantörer på marknaden för kontaktlös biometri inkluderar Aware, Fingerprint Cards, Fujitsu, HID Global, Idemia, M2sys, NEC, Nviasoft, Touchless Biometrics Systems, Thales, Veridium, Bioconnect, Innmovatrics, Cognitec, Dermalog Identification Systems, Secugen, Neurotechnology, Shufti Pro, Fidentity, Daon, Nviso, Noldus, Blue Biometrics True Face, Veridos och ID FoU.Leverandører
Tilbage til toppen