SecurityWorldMarket

21.03.2024

Teledyne Flir skal forsyne kanadiske myndigheter med over 800 droner

Teledyne FLIR Defense har kunngjort at Canadas Department of National Defense vil kjøpe over 800 SkyRanger R70 Unmanned Aerial Systems (UAS), verdsatt til mer enn 740 mill. kroner (CAD 95 millioner), som Canada vil donere til regjeringen i Ukraina.

SkyRanger R70-dronene, som bygges av Teledyne Flir i Waterloo, Ontario, har autonom navigasjonsevne, pluss avanserte termiske sensorer og dagtidssensorer som gjør dem i stand til å oppdage og identifisere mål på lang avstand. Den avanserte fleroppdragsdronen kan håndtere en rekke nyttelaster på opptil 3,5 kilo, inkludert ammunisjon.

Denne siste ordren fra Canada legger til de ubemannede systemene og evnene til motbemannede luftsystemer (C-UAS) Teledyne Flir Defense leverer allerede til Ukrainas militær gjennom regjeringer over hele verden. Teledyne Flir Black Hornet nanodroner brukes for tiden av ukrainske styrker gjennom tidligere donasjoner fra norske og britiske myndigheter. De har prestert vellykket i en rekke operasjoner under de tøffeste miljøene. Videre, via en kontrakt med Kongsberg Defence & Aerospace, leverer Teledyne Flir avanserte termiske/visuelle bildesystemer med svært sensitive radarsensorer på en mobil plattform for raskt å identifisere dronetrusler som en del av en total C-UAS-løsning for Ukraina.

– Jeg vil gjerne takke den kanadiske regjeringen og Bill Blair, nasjonalforsvarsminister, for at de henvendte seg til SkyRanger-droner i deres støtte til Ukraina, sa Edwin Roks, administrerende direktør i Teledyne Technologies.

– Som en verdensleder innen små ubemannede luftsystemer og fjernmålingsløsninger, beviser Teledyne Flir Defense at taktiske plattformer som SkyRanger og Black Hornet kan levere umiddelbar skjult situasjonsbevissthet på dagens slagmarker, hvor og når de som kjemper trenger det mest."



Leverandører
Tilbake til toppen