SecurityWorldMarket

17-06-2017

Hul i KMD-system udgør klart brud på persondataloven

Hvis anmeldelsen var faldet i 2018, hvor persondataforordningen træder i kraft ville KMD stå til en bøde på 75 millioner kroner. Det skriver Version2.

KMD’s pladsanvisningssystem har været utæt i tolv år og har derfor udgjort en potentiel CPR-kilde for svindlere og kriminelle. Derfor udgør KMD’s system ifølge Datatilsynet et klart brud på persondatalovens §41 stk. 3, oplyser Datatilsynet til finans.dk.

KMD ville være i yderligere juridiske problemer, hvis den nye persondataforordning var trådt i kraft. For mens selskabet længe kendte til hullet i deres system gik der mere end tre uger, før Datatilsynet fik nys om miseren.

Ifølge den nye persondataforordning, som træder i kraft til maj 2018, må der maksimalt gå 72 timer fra man bliver klar over hullet til Datatilsynet skal have besked.

Hvis bristet først var blevet indrapporteret i 2018 kunne det altså have resulteret i et økonomisk rap over fingrene til KMD på 75 millioner kroner.

Datatilsynet ønsker ikke som sådan at udtale sig om den igangværende strid mellem KMD og Esben Warming Pedersen, der anmeldte dem. Men af de to er der kun én, der har forbrudt sig mod persondataloven, fremhæver Datatilsynet. Og det er KMD.

Kilde: Version2


Virksomheder

I den nyeste analyse kommer Falck ind på en samlet 79. plads, hvilket er en markant tilbagegang i forhold til 2016, hvor Falck lå på 46. pladsen.

Falcks image styrtdykker i ny analyse

Det har været et hårdt år for Falcks image – i hvert fald hvis man skal tro en ny analyse, der er baseret på svar fra over 4.000 erhvervsledere. Analysen omfatter 140 selskaber, og sammenlignet med sidste år er Falck faldet fra en 46. plads til en 79. plads. Især bedømmelsen af lederskab og troværdighed trækker Falck ned, mens redningskoncernen fortsat vurderes højt på medarbejdernes kompetence og på ansvarlighed. Det skriver Beredskabsinfo.

Leverandører
Tilbage til toppen